Ακούστε μας ζωντανά και απο το Internet...

ΧΡΥΣΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

O Δομήνικος Κυριάκος Χρυσίδης γεννήθηκε στην ‘Εδεσσα του Νομού Πέλλας τον Μάϊο του 1990. Ειδικεύεται στην διεθνή ανάπτυξη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την κοινωνική πολιτική, ενώ παράλληλα είναι εθελοντής και ακτιβιστής για την ισότητα των φύλων και για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξηςτου ΟΗΕ.

Εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες, στη διαχείριση προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης, δημοσιονομικών αλλαγών και αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών σε υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες, Δυτικά Βαλκάνια και Τουρκία, και σε χώρες που γειτονεύουν με την ΕΕ προς Καύκασο, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, από το 2017, μετέχει ως Επικεφαλής Προγραμμάτων στο κοινωφελές ίδρυμα Foundation for GlobalGovernance and Sustainability (FOGGSμε έδρα τις Βρυξέλλες. Εκεί δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ενός νέου «Μεγάλου Αφηγήματος» (Grand Narrative) για μια κοινωνικά δίκαιη παγκοσμιοποίηση και μια βιώσιμη οικονομία που συντελεί στο ευ ζην όλων.

Ως εθελοντής στην ΜΚΟ Plan International Belgium από το 2016, ασχολείται με προγράμματα προστασίας και εκπαίδευσης των παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, ενημέρωνει και εκπαιδεύει παιδιά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως προωθεί την ενεργό συμμετοχή ανδρών και αγοριών στον αγώνα για την ισότητα των φύλων.

Ως Γενικός Γραμματέας της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Ευρωπαϊκός Δήμος στις Βρυξέλλες (2014-2016) ενίσχυσε τη συζήτηση καίριων ζητημάτων γύρω απο την Ελλάδα και την ΕΕ και συνέβαλε σε καμπάνιες επικοινωνίας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων.

Στα φοιτητικά του χρόνια, ως επανιδρυτής των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομότηνης (2011-2013), ηγήθηκε της δημιουργίας μιας δυναμικής ομάδας νέων που έφεραν την Ευρώπη σε πρώτη γραμμή στις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις, όταν το ευρωπαικό εγχείρημα αμφισβητήθηκε λόγω της μη ετοιμότητας των θεσμών και μηχανισμών του να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση του 2008. Συνέχισε το έργο για μια ισχυρή Ευρώπη ως Γενικός Γραμματέας (2013-2015) και σήμερα ως Επίτιμος Αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Ελλάδος.

Ως στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- Europe Direct Koμοτηνής απο το 2012 μέχρι το 2013, και ήδη από το 2009 ως Εθελοντής και Συντονιστής Εθελοντών του Κέντρου Νέων του Δήμου Κομοτηνής, ανέλαβε τη διοργάνωση εκστρατειών για τη πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών, την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της ενδο-οικογενειακής βίας, το περιβάλλον και την κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη.

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Κομοτηνή, 2013), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ανάπτυξη στοVrije Universiteit Brussel (Βρυξέλλες, 2019). Απόφοιτος του Leadership Development Programme- Southeast Europe and the EU του Κολλεγίου της Ευρώπης και του European Fund for the Balkans (Βρυξέλλες, 2012-2013), με συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, τεχνολογίας και Μεγάλων Δεδομένων (Big Data), βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Εκτóς από Ελληνικά (και Ποντιακά!), μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, καθώς και στοιχεία Ισπανικών, Ιταλικών και Τουρκικών.