Ακούστε μας ζωντανά και απο το Internet...

Παρούσα η “Λαϊκή Συσπείρωση” και στο Δήμο Αλμωπίας

Παρούσα η “Λαϊκή Συσπείρωση” και στο Δήμο Αλμωπίας                                    

    Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Αλμωπίας  με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλμωπίας Δρόσογλου Σταύρο συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά της Αλμωπίας, έρχεται σε επαφή με τους κάτοικους της περιοχής παρουσιάζοντας τις Θέσεις του ψηφοδελτίου και συζητά μαζί τους τα προβλήματα επιβίωσης αγροτών και μικροεπαγγελματιών στην Καρατζόβα.

     Στα έντυπα της και στις τοποθετήσεις της επισημαίνει σχετικά :

   “Διανύουμε χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, Δημοτικές-Περιφερειακές-Ευρω-εκλογές και Βουλευτικές (όποτε αυτές και αν γίνουν). Εκλογικές αναμετρήσεις που πρέπει ο λαός μας, με βάση την πείρα του από την ίδια του την ζωή, να αξιοποιήσει την ψήφο του να κάνει βήματα μπροστά για την λύση των προβλημάτων που τον απασχολούν.

  Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Αλμωπίας έχουμε μπροστά μας εκλογική μάχη για την διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου μας. Δήμος που, όπως όλοι στην Ελλάδα, λειτουργεί στα πλαίσια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των τελευταίων χρόνων, με τη σειρά ο “Καποδίστριας”, στη συνέχεια ο “Καλλικράτης” και τέλος ο “Κλεισθένης” με τα γνωστά αποτελέσματα για τους Δήμους (Περικοπές χρηματοδότησης μέχρι 60%, ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, περικοπές κοινωνικών παροχών, όχι επενδύσεις σε αντιπλημμυρική & αντισεισμικής προστασία, σε υποδομές υγείας, παιδείας, Παιδικών Σταθμών, ελλείψεις προσωπικού, εξυγίανση με σπρώξιμο στον τραπεζικό δανεισμό, κλειστά μαγαζιά, αγροτιά πριν το ξεκλήρισμα, κλπ.).

   Ο Δήμος Αλμωπίας με την ανεργία στα ύψη, τη νέα γενιά στη μετανάστευση, τα μικρομάγαζα να περιμένουν τα ψίχουλα από τους τζίρους 3-4 μεγαλοκαταστημάτων, διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, μερική και εκ περιτροπής απασχόληση κυριαρχούν. Τα μεροκάματα και οι μισθοί να βρίσκονται σε επίπεδα πείνας. Για την αγροτιά και το λαό μας τα χαράτσια και οι φόροι δυσβάσταχτα, οι συντάξεις κόπηκαν στη μέση, η αγροτιά χωρίς τιμές ασφαλείας, χωρίς ουσιαστική προστασία από τον ΕΛΓΑ, απλήρωτοι για μήνες μετά την παράδοση της παραγωγής με τα αγροτικά εφόδια και πετρέλαια πανάκριβα.

     Η πρότασή μας σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” για δήμαρχο και δημοτική αρχή, που όχι απλά θα διοικεί, αλλά που θα παλεύει μαζί με τον λαό και θα διεκδικεί, πάντα επίκαιρη. Τα τεσσεράμισι χρόνια που πέρασαν είχαμε δημοτική αρχή, αλλά και τους άλλους της αντιπολίτευσης που συμβιβάστηκαν σε όλα τα προστάγματα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

     Μέσα από τον Δήμο πέρασε το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, τα τετράωρα, τα δίμηνα, τα οκτάμηνα. Επιβάλουν την ανταποδοτικότητα παντού και ο δημότης πληρώνει δεύτερη φορολογία για την ύδρευση, τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, τα δίδακτρα στο Ωδείο, τα εισιτήρια στον αθλητισμό και πολιτισμό, για την αγροτική οδοποιία που είναι σε απαράδεκτα επίπεδα, άρδευση που είναι δυσβάστακτη. Επίσης, οδηγούμε σε ένα οδικό δίκτυο επικίνδυνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

     Για όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν με την λογική του ρεαλισμού, με την λογική που έλεγε ότι με αυτό που μας δίνουν με αυτό πρέπει να λειτουργήσουμε.

     Συγκεκριμένα σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” εστιάζουμε στους εξής τομείς :

– Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλο της το εύρος (Α΄θμια και Β’θμια), στελέχωση όλων των δομών υγείας με επαρκή επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενίσχυση σε δομές όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

– Να μη μένει κανένα παιδί εκτός Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των προνοιακών δομών για το παιδί, τα Νηπιαγωγεία, τα Σχολεία.

– Απαίτηση έλεγχου σε όλα τα Σχολεία από τους αρμόδιους φορείς και εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των προβλημάτων, που ενδεχόμενα εντοπιστούν. Δρομολόγηση αντισεισμικής μελέτης και θωράκισης όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου. Συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

– Το νερό ως δημόσιο αγαθό όχι εμπόρευμα χωρίς τέλη και χαράτσια. Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, όπου χρειάζεται.

– Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση τους, για το ζήτημα του Αποχετευτικού στο σύνολο του Δήμου.

– Μελέτες και έργα που είναι απαραίτητα να πραγματοποιηθούν στον δήμο για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων από τα ισχυρά φαινόμενα, αλλά και μέτρων για την προστασία των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όσον αφορά την αντισεισμική αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση.

– Το Οδικό Δίκτυο στα όρια του Δήμου είναι σε τραγική κατάσταση, επικίνδυνο για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Πλήρη καταγραφή των σημείων όπου χρειάζεται συντήρηση, όπως και μελέτη για αλλαγή οδοστρώματος, όπου απαιτείται.

– Στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών που πλήττονται πρώτοι απ΄ όλους με κάθε τρόπο(π.χ.μείωση της τιμής του ρεύματος στις πομόνες) ώστε να μείνουν στα χωράφια τους. Μέσα στο Δήμο θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, στηρίζοντας το δίκιο τους, ψηφίζοντας κάθε μέτρο που θα τους βοηθάει. Καταψηφίζοντας αυτά που θα έρχονται και θα οδηγούν στον αφανισμό τους.

– Στήριξη στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες του Δήμου που βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας. Στα χαράτσια και τη φορολόγηση της κυβέρνησης έρχονται να προστεθούν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη. Για τους επαγγελματίες του τόπου όποια ελάφρυνση περνά και εξαρτάται από τη διοίκηση του Δήμου, θα έχει τη στήριξη μας. Την κρίση να την πληρώσουν όσοι κέρδισαν πριν απ΄ αυτή και κερδίζουν ακόμα και μέσα σ΄ αυτή.

– Βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί που οι ανάγκες απαιτούν, κατάλληλων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

     Φίλες και φίλοι

    Σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί κανείς να σταθεί “ανεξάρτητος” και να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο; Δεν πρέπει να πάρει θέση να καταδικάσει τις αιτίες που την γενούν και τους υπεύθυνους, που εν γνώσει τους διαιωνίζουν αυτή τη κατάσταση;

  Στις επερχόμενες εκλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι των άλλων παρατάξεων είναι υποψήφιοι με κομματική ταυτότητα και ας φοράνε τον μανδύα του “ανεξάρτητου”. Κουβαλάνε την πολιτική που στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα .

   Οι “μεταγραφές”, που έχουν γίνει, δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν. Έχουν ξεπεράσει και την κινούμενη άμμο, που δημιουργήθηκε από τις μεταγραφές των αστικών κομμάτων στην βουλή.

  Τα πεπραγμένα τους δημιουργούν πείρα, δημιουργούν κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες.

    Μην πετάξετε την πείρα σας και το κριτήριο σας στα σκουπίδια. Αξιοποιήστε τα ενάντια σε εκβιαστικά διλήμματα και σε νέες αυταπάτες.

  Τώρα δεν δικαιολογείται να πει κανείς δεν ήξερα .

  Ψηφίστε “Λαϊκή Συσπείρωση” στο  Δήμο Αλμωπίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, επιλογές που αποτελούν μοναδική απάντηση στην μοιρολατρία & στο συμβιβασμό, στα σχέδια για συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης μετά της εκλογές.

                                                                                 ヒ磅ê゙ モ゚” ドìïõ チëì゚碪

                                                                                        Υποψήφιος Δήμαρχος Δρόσογλου Σταύρος